“Kant & klaar, daar ben ik nog niet aan toe”.

“Kant & klaar, daar ben ik nog niet aan toe”.
Dit citaat komt rechtstreeks van de werkvloer, genoteerd tijdens de diverse demonstraties die we verzorgen. En hoor ik wel vaker. De uitspraak komt vaak van vitale seniore stellen die gewoon heerlijk het leven leiden dat ze gewend zijn. En daar geen hulp bij nodig hebben. Het kopen van een ‘kant en klaar’ maaltijd wordt dan – “ik ben daar nog niet aan toe” – gezien als een teken van zwakte. Misschien wel gekoppeld aan een zuinige Hollandse koopmansgeest, want zelf koken is natuurlijk veel goedkoper…. Of toch niet?

Enthousiast als ik ben over Michiels Maaltijd wil ik toch mijn gedachten over dit onderwerp delen. Kant & klaar. Wij – team Delicio – maken en verkopen geen ‘kant & klaar’ maaltijd. Wij stoppen onze ziel en zaligheid in een vers verwen moment. Met klassieke restaurant technieken, een team dat op hoog culinair nivo haar sporen heeft verdiend, met mooi verse duurzame ingrediënten. Toegegeven, je hoeft de maaltijd alleen nog maar op te warmen, een hoog service nivo dus. Maar kant & klaar, daarbij heb ik toch meer die kilobak lasagna bij voor ogen. Dus, verwen jezelf met Michiels Maaltijd, je verdient het. Ik ben daar nog niet aan toe. De gedachte erachter begrijp ik. Je hebt geen hulp nodig. Maar in onze beleving ben je altijd toe aan een culinair verwen moment. Onze maaltijd is geen noodzakelijk kwaad, het is een beloning. Een gezond en lekker alternatief voor als je even geen zin, tijd of energie hebt om te koken. Of gewoon, omdat het kan. Zelf koken is veel goedkoper. Ja en nee. Een goede maaltijd is niet alleen een optelsom van de ingrediënten. Maar ook de voorraad in je keukenkastje, de energie die je verbruikt voor koken, koelen, vriezen en afwassen. De – excusez le mot – ingrediënten die men weg gooit. (een gemiddeld huishouden minstens 10%) En dan is er nog de tijd die je besteedt aan boodschappen doen plus koken. Gratis misschien, maar kostbare tijd om bijvoorbeeld te besteden aan sport, studie, familie en vrienden. Kortom, Michiels Maaltijd kost wat, maar levert ook veel op. Waar onder besparingen.

Zo, deze boodschap is weer uit mijn hoofd, een pak van mijn hart. Bon appetit!

8 comments on ““Kant & klaar, daar ben ik nog niet aan toe”.Add yours →

  1. Ik vond de maaltijden eerst wat aan de dure kant voor een kant en klare maaltijd.
    Maar na een keer een geprobeerd te hebben ben ik om je proeft de verse ingrediënten en dat het dus echt gezond is .
    Dan vind ik de prijs die je betaalt wel erg acceptabel

  2. Normaal ben ik niet van de kant-en-klaar. Ik heb de maaltijden geproefd in Putten en ik moet zeggen, dit is wel van een andere categorie. Als het zo uit komt ga ik zeker eens een maaltijd meenemen.

  3. En zo is het! Jullie maaltijden zijn zo veel beter dan wat er nog meer ligt. Ik kijk er elke week naar uit. Tip: maak ook eens een nog luxere maaltijd.

  4. Helemaal eens. Ik kijk elke week met plezier uit naar wat jullie weer bedacht hebben. Door mijn drukke werk kom ik weinig aan koken toe en dan is het fijn om even te genieten van echt goed eten. Ga zo door! (wanneer komen jullie naar Epe? Ik neem de maaltijden nu mee van mijn werk via Harderwijk)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *