Goed eten en massa, dat schuurt.

Sinds maart 2015 maken we Michiels Maaltijd van de Week. En we hebben maar één doel: een geweldige maaltijd maken. Want van goed eten word je blij. Op onze manier leveren we zo een bijdrage aan een mooie wereld en prettig leven.

Soms worden we wel eens benaderd door supermarktketens die onze maaltijd ook geweldig vinden. Of worden we door onze huisbankier aangesproken, die de maaltijd ook van onderscheidende kwaliteit vindt. En allebei vragen ze dan: hoeveel van die maaltijden kun je maken? Vanuit de (financiële) gedachte: meer is beter. En laten we dat nu net niet met ze eens zijn.

Want goed eten kun je niet ongestraft blijven opschalen. Vergelijk het met een sterren restaurant en een all-you-can-eat restaurant. Bij de één eten op een avond misschien 40 mensen, bij de ander wel 500. Het verschil in prijs en kwaliteit is duidelijk. Nu pretenderen wij geen sterren maaltijd te maken. Maar binnen de mogelijkheden die het supermarkt schap biedt en wat de consument bereid is te betalen voor een koelverse maaltijd, zoeken we wel de grens op van wat kwalitatief haalbaar is. Daarbij kiezen we voor kleinschaligheid. Want kies je voor massa, dan zakt de kwaliteit als een mislukte pudding in elkaar.

Dus, we kiezen er voor relatief klein te blijven. Zodat we elke dag kwaliteit kunnen garanderen. En mensen blij kunnen maken. Niet de bank, maar wel de consument.

2 comments on “Goed eten en massa, dat schuurt.Add yours →

  1. Ik heb uw maaltijd voor het eerst geproefd bij de Albert Heijn in Apeldoorn na een proeverij meteen er een meegenomen. En uit nieuwsgrierigheid uw website bezocht. Om te laten weten dat ik blij verrast ben met de kwaliteit. Veel beter dan al de andere maaltijden. Ik wens u veel sucees. Johan Boerrigter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *