Goed eten en massa, dat schuurt.

Sinds maart 2015 maken we Michiels Maaltijd van de Week. En we hebben maar één doel: een geweldige maaltijd maken. Want van goed eten word je blij. Op onze manier leveren we zo een bijdrage aan een mooie wereld en prettig leven.

Soms worden we wel eens benaderd door supermarktketens die onze maaltijd ook geweldig vinden. Of worden we door onze huisbankier aangesproken, die de maaltijd ook van onderscheidende kwaliteit vindt. En allebei vragen ze dan: hoeveel van die maaltijden kun je maken? Vanuit de (financiële) gedachte: meer is beter. En laten we dat nu net niet met ze eens zijn.

Want goed eten kun je niet ongestraft blijven opschalen. Vergelijk het met een sterren restaurant en een all-you-can-eat restaurant. Bij de één eten op een avond misschien 40 mensen, bij de ander wel 500. Het verschil in prijs en kwaliteit is duidelijk. Nu pretenderen wij geen sterren maaltijd te maken. Maar binnen de mogelijkheden die het supermarkt schap biedt en wat de consument bereid is te betalen voor een koelverse maaltijd, zoeken we wel de grens op van wat kwalitatief haalbaar is. Daarbij kiezen we voor kleinschaligheid. Want kies je voor massa, dan zakt de kwaliteit als een mislukte pudding in elkaar.

Dus, we kiezen er voor relatief klein te blijven. Zodat we elke dag kwaliteit kunnen garanderen. En mensen blij kunnen maken. Niet de bank, maar wel de consument.

6 comments on “Goed eten en massa, dat schuurt.Add yours →

 1. Regelmatig eten wij een maaltijd van Michiel. Prima eten en behoorlijke porties. Wij hadden deze week de maaltijd spinazie/zalm/aardappeltjes met de aantrekkelijke prijs van € 5,49 (was 4,99) Een geringe prijsverhoging is nog te billijken maar wij vragen wel wat meer aandacht voor de hoeveel vlees/vis/worst wat erbij zit. Deze zijn soms ver te zoeken. Ik merk dit ook wel bij andere maaltijden van andere leveranciers: dat men bezuinigd op vlees. Heb het idee dat dit meer en meer sluipenderwijs gebeurd.
  Over het algemeen zijn we tevreden. Bedankt!

  1. Bedankt voor je bericht. En fijn dat je overall tevreden bent. We gaan er zeker op letten. We merken wel dat onze leveranciers van verse ingrediënten maar ook van verpakkingsmiddelen in corona tijd de prijzen flink aan het opschroeven zijn, dus we kijken hoe we daar op moeten reageren, zonder onze prijs te verhogen. We zijn namelijk van mening dat een goede maaltijd ook voor 5,49 mogelijk moet blijven. We hebben overigens ook maaltijden van 7,95 waar je zeker meer vlees/vis en ook groenten in zult vinden. Hrgr. Michiel

   1. Bedankt voor het antwoord. Het lijkt me toch niet wenselijk dat de leveranciers de prijzen steeds meer gaan opschroeven en de consument voor de corona overlast moet betalen. Ook voor € 5,49 mag er wel wat meer vlees/vis in, dat moet toch geen invloed hebben op de prijs.

    1. Hi Dutchiedeedee, prijzen stijgen eigenlijk elk jaar wel. En door Corona worden er veel kosten gemaakt in de logistieke- en productie keten. Kosten zien je altijd terug in de verkoopprijs, via links of rechts. Uiteindelijk draaien we als maatschappij op voor de Corona gerelateerde kosten, dat lijkt mij op zich ook normaal en de enige manier. Het geld moet ergens vandaan komen toch? Hrgr. Michiel

 2. Ik heb uw maaltijd voor het eerst geproefd bij de Albert Heijn in Apeldoorn na een proeverij meteen er een meegenomen. En uit nieuwsgrierigheid uw website bezocht. Om te laten weten dat ik blij verrast ben met de kwaliteit. Veel beter dan al de andere maaltijden. Ik wens u veel sucees. Johan Boerrigter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *